Temperatuur- en klimaatkasten voor trekbanken

De afgelopen jaren is de vraag naar het uitvoeren van materiaaltesten onder (extreme) temperatuur- en klimaatcondities sterk toegenomen. Als leverancier van temperatuur- en klimaatkasten van o.a. het merk ESPEC, kregen wij regelmatig de vraag of dat wij een dergelijk testsysteem in ons assortiment hadden. Een testsysteem welke trek- en druktesten moest kunnen uitvoeren in een nauwkeurig geregelde klimaatomgeving. Vaak waren onze klanten al in het bezit van een trekbank (ook wel tensile tester genoemd) en klimaatkast, maar een combinatie van deze twee systemen in één nog niet. Dat zette ons aan het denken. In samenwerking met een van onze klanten ontwikkelde Hielkema Testequipment B.V. de eerste klimaatgeregelde trekproefkasten. Dit was een groot succes!

Hielkema heeft door de jaren heen al diverse klimaatgeregelde trekproefkasten geleverd bij verschillende tevreden klanten binnen de Benelux. Aangezien wij onze temperatuur- en klimaatkasten eenvoudig kunnen modificeren voor bijna elk type en merk trekbank (of drukbank), bent u niet gebonden aan één leverancier van trekbanken. De grote voordelen die wij kunnen bieden even op een rijtje:

•   Flexibiliteit: niet gebonden aan één trekbank in uw lab;
•   Compatibiliteit: compatibel met bijna elk type/merk trekbank of drukbank;
•   Betaalbaar: eenvoudige aanpassing aan testkast zorgt voor lagere aanschafkosten;
•   Kwaliteit: klimaattestsystemen van ESPEC behoren tot de top in de testwereld;
•   Afscheidbaar systeem: beide systemen kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden;
•   Service: onze professionele service engineers kunnen service, onderhoud en kalibraties uitvoeren op al onze apparatuur.

De testkasten zijn leverbaar op basis van uw specificaties en wensen. De werkgebieden van onze kasten zijn doorgaans:
Temperatuurbereik: -60c tot +180c (mechanische koeling) of -180c tot +300c (vloeibare stikstof)
Vochtbereik: 10% tot 98%rv (lager mogelijk middels stikstof of droge perslucht aansluiting)

Daarnaast kunnen de testkasten eenvoudig aangestuurd worden middels een gebruiksvriendelijke touchscreen regeling en kunt u eenvoudig testprofielen met meerdere stappen samenstellen. Aansturing en data uitlezen op afstand middels een LAN-verbinding is ook mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijk? Neem dan gerust contact met ons op.