Kalibratie

Vertrouwen op betrouwbare testapparatuur
Metingen en testen in uw klimaat- of temperatuurkast moeten natuurlijk 100% betrouwbaar zijn. Niet alleen voor uzelf om zo te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, maar ook voor uw klanten die om een testcertificaat vragen. Door jaarlijkse kalibratie van uw testapparatuur kunt u vertrouwen op correcte metingen.

25 jaar kalibratieservice
Hielkema Services & Calibrations voert al ruim 25 jaar kalibraties uit op het gebied van temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Onze gediplomeerde service engineers bevinden zich dagelijks bij onze relaties in de Benelux om kalibraties uit te voeren. Zij voeren deze kalibraties uit volgens de richtlijnen van DKD. De meetinstrumenten die zij daarvoor gebruiken worden regelmatig geijkt en zijn traceerbaar naar RvA.

Wat kunt u verwachten?
Een standaard kalibratie bestaat onder andere uit:
• het meten van de condities op twee meetpunten (meerdere meetpunten in overleg).
• het bijstellen van de apparatuur als de gemeten waarde buiten de door de fabrikant opgegeven specificaties valt.
• het leveren van een meetrapport (en certificaat). Na de kalibratie ontvangt u van ons de resultaten van de metingen voor en na correctie in een rapport.

Een kalibratie combineren we waar mogelijk met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Op die manier houden we de periode dat uw testsysteem buiten gebruik is zo kort mogelijk.

Hielkema is tevens ISO 9001:2015 gecertificeerd.