Multifunctionele klimaatkast en oven

Afgelopen week hebben we een bijzondere opstelling in bedrijf gesteld.

De opstelling bestaat o.a. uit een Espec klimaatkast en een op maat geproduceerde RVS oven. Deze opstelling zal gebruikt worden voor het testen van montagesystemen voor zonnepanelen. Met deze opstellingen kunnen alle (Extreme)condities die buiten voorkomen gesimuleerd worden. De klimaatkast is een Espec ARS-0220 en is voorzien van een zonlichtsimulator waardoor naast temperatuur en vochtigheid ook de invloed van zonlicht en UV op producten getest kan worden.

Specificaties Espec ARS-0220 klimaatkast

 • Inhoud:
  Temperatuur bereik:
  Vocht bereik:
  Temperatuur nauwkeurigheid:
  Opwarm/afkoel snelheid:
  Regeling:
 • 225 liter
  -70°C tot +180°C
  10 tot 98%RV
  ± 0,5°C
  5K/min
  Touchscreen programmaregelaar

Omdat deze klant ook gebruik maakt van een trek/druk bank en deze proeven ook graag onder verschillende temperaturen uitvoert hebben we een RVS oven op maat gemaakt zodat deze in de trek/drukbank geplaatst kan worden. Deze oven heeft een temperatuur bereik van +30°C tot +150°C

Het unieke van deze opstelling is dat het mogelijk is de oven te verbinden met de klimaatkast waardoor het mogelijk is om ook trek en druk proeven uit te voeren bij lage temperaturen tot wel -50°C! Beiden systemen zijn ook volledig onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

Voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen kunt u contact met ons opnemen.